Pacaembu House / DMDV arquitetos

first_img “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877672/pacaembu-house-dmdv-arquitetos Clipboard Projects ArchDaily “COPY” Architects: DMDV arquitetos Area Area of this architecture project Year:  Houses Photographs:  Maira Acayaba Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/877672/pacaembu-house-dmdv-arquitetos Clipboard Manufacturers: Armatex, Cerâmica Atlas, Colormix, Jmar, Monet, TroncoLandscaping Project:KM arquitetura PaisagisticaStructural And Foundation Projects:LHGFacilities Project:Ramoska & CastellaniBuilding Construction:EdificonTeam:André Dias Dantas, Bruno Vitorino, Renato Dalla Marta, Maíra Baltrusch, Rafhael Silva, Fernanda Miguel, Victor Vernaglia, Aline Pinheiro, Ronielle Laurentino e Fabiana Kalaigian.City:São PauloCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Maira AcayabaRecommended ProductsDoorsRabel Aluminium SystemsMinimal Sliding Door – Rabel 62 Slim Super ThermalEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The starting point of this project was the analysis of the feasibility of maintaining the original construction in the lot, considering a deep reform, or the complete demolition to build a new residency. After studying the brief desired by the future residents, the implantation of the old house and the analysis of the structural system of the existing construction that did not allow great interventions, we concluded that we would achieve a better result considering the conception of a new residenceSave this picture!© Maira AcayabaDecision taken, we seek to use part of the materials of the old construction in the new house. The bricks that can be seen apparent on the facades, the floor stones that compose the landscaping and part of the woodwork of the old construction were stored and reused in the new construction.Save this picture!Ground Floor PlanThe irregular and accentuated geometry lot, as well as the solar analysis, were determinant in the distribution of the program and in the spatial organization of the project. In order to reduce the execution time, we opted to the use of a metallic structure, a solution that enabled greater spans, delivering the ground floor from structural interferences and allowing the “balances” that constitute protected interconnected spaces with the external gardens.Save this picture!© Maira AcayabaThe lower floor, at street level, houses the garage for 4 cars, laundry, warehouses and technical areas. Being partially buried, this is the only concrete floor. The lighting and ventilation of these environments are made through small garden openings that houses the central heaters and a cistern buried to capture the rainwater that is reused by the automatic irrigation system of the gardens. In the upper floor, which we call ground floor, is the main living, interaction and leisure area of the family, consisting of living room, dining room, kitchen and TV room. The integration of the internal areas with the external gardens were prioritized through the adoption of glass closures around the perimeter.Save this picture!1st Floor PlanThe outdoor areas have been separated into two gardens: one in the front portion of the lot, connected to the kitchen and dining area, and the larger one to the bottom that houses the pool and wooden deck, and connects to the porch and barbecue, as well as the shed, A box covered with wood that has two floors composed by the toy room and library that open to the garden, and on the same, the space for sauna and rest.Save this picture!© Maira AcayabaIn the first floor are the three dormitories, the two front ones are separated from the couple dormitory in the posterior portion by the emptiness of the high ceiling of the living room. To protect the frames of the setting sun, we used muxarabis of cumaru wood to protect the sealing glasses, improving thermal comfort.Save this picture!SectionOn the last floor, from where we can see the Pacaembu valley, we located the office, also protected from the sun by vertical bricks of cumaru wood and connected to 2 open terraces permeated by bins integrated to the metallic guardrails.Save this picture!© Maira AcayabaProject gallerySee allShow lessHow One Concrete Manufacturer Helps Architects Reduce Project Costs With An In-House…ArticlesUpcoming 685-Foot Tiered Residential Tower To Extend Austin’s SkylineArchitecture News Sharecenter_img Area:  500 m² Year Completion year of this architecture project Brazil Pacaembu House / DMDV arquitetos CopyHouses•São Paulo, Brazil 2016 Save this picture!© Maira Acayaba+ 25 Share Pacaembu House / DMDV arquitetosSave this projectSavePacaembu House / DMDV arquitetos Photographs CopyAbout this officeDMDV arquitetosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesPauliniaBrazilPublished on August 17, 2017Cite: “Pacaembu House / DMDV arquitetos” [Casa Pacaembu / DMDV arquitetos] 17 Aug 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialCommunications2NIntercom – 2N® IP BaseSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE Pyramid/HippedConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMWood Boards / HPL PanelsBruagWall Cladding – MDF Perforated PanelsStonesMikado QuartzQuartz Slab – ClassiqueFloorsFranken-SchotterFlooring Panels – Dietfurt LimestoneWindowspanoramah!®ah! CornerFittingsSaliceStorage Accessories – Excessories, Pull- outArmchairs / Couches / Futons / PoufsEmuSeating System – TamiMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*