House in Tatuí / Felipe Hsu e Lucas Bittar

first_imgSave this picture!© Pedro Kok+ 10 Share Brazil CopyAbout this officeFelipe Hsu e Lucas BittarOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTatuíBrazilPublished on July 25, 2014Cite: “House in Tatuí / Felipe Hsu e Lucas Bittar” [Casa em Tatuí / Felipe Hsu e Lucas Bittar] 25 Jul 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldRetractable Walls – Stepped & Sloped SpacesVinyl Walls3MArchitectural Finishes DI-NOC in SkyPodsShowerhansgroheShowers – Croma EDoorsC.R. LaurenceMonterey Bi-Folding Glass Wall SystemTable LampsLouis PoulsenLamps – Panthella PortableBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersSealantsEffisusMetal Roof Flashing – Stopper MRDropped CeilingsPure + FreeFormLinear Clip-Strip Ceiling SystemUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEVentilated / Double Skin FacadeULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Nokia LibraryLouversAccoyaAccoya® Wood for Shutters and LouvresSpa / WellnessKlafsGyms & Relaxation RoomsMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects House in Tatuí / Felipe Hsu e Lucas Bittar ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/529174/house-in-tatui-felipe-hsu-e-lucas-bittar Clipboard House in Tatuí / Felipe Hsu e Lucas BittarSave this projectSaveHouse in Tatuí / Felipe Hsu e Lucas Bittar Year:  Text description provided by the architects. A monolithic volume with a void in the center – a patio that bathes the interior of the building with natural light, organizing the intimate and social spaces of the residence.Structures:Eng. Leonardo C. SpadaLandscape:Claudia Bresciani e Camila M. B. GuimarãesConstruction:Empreiteiro Aparecido TrevisanoSuppliers:Esquadrias – Construvidros; Tijolos Fachada – Olaria Silveira; Piso Intertravado – Paviment; Luminárias – Reka; Marcenaria – Marcenaria Morais; Guarda Corpo – Snc Serralheria.Site Area:450 m²Construction Value:R$ 450.000,00Architects:Felipe Hsu e Lucas BittarCollaborator:Pedro Fernandes de BonaCity:TatuíCountry:BrazilMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pedro KokThe idea of ​​creating a single living room, visually integrated and at the same time, able to articulate the specific circulations, appears as a central aspect of this project. Around the courtyard, two main levels are arranged, with access to the private area through the office space. The 80 cm height difference between the two levels (living room / kitchen and office / bedrooms) was carefully calculated, giving the office desk the same level as the floor of the living room – a small detail that contributes to the construction of pleasing and fluid proportions between environments.Save this picture!PlansThe volume of the house rests on the back of the uphill site, projecting over the pillars towards the valley that provides a beautiful view of the city. The bedooms were located at the back of the lot, to the north and connected to a more private garden. The social area of the house (living room, dining room and kitchen) occupies the other end of the rectangle, opening up to the landscape. The 80cm difference between the two ends of the house provides the necessary height for a garage on the ground floor, reducing the access stairs and rationalizing the earth movements to eliminate setbacks.Save this picture!© Pedro KokThe social area of the house facing the south allows for the use of large glass panes without harming the environmental comfort. The frames run to the sides allowing virtually everything to be open and the air to cross the room towards the courtyard. The roof slabs of the bedrooms and office were designed to allow indirect lighting environments, especially in rooms where the lower openings are very close to the party wall. The design of the ground flooring is very organic and contrasts with the rectilinear volume of the house, resulting in a pleasing composition.Save this picture!© Pedro KokThe building is the result of simple and economical solutions that prioritize the spaces and natural lighting. The structure is conventional reinforced concrete, with the exception of the living room floor, where a precast slab joist was used to overcome the 8.5 m with a thickness of 35cm. The only beams that stretch from the roof are transversal to the façade and of great importance for the pillars. As cladding, we used handmade clay bricks produced in the city of Tatuí, a material responsible for improving the thermal performance of external walls and for giving the project a particular texture. In response to a predominantly dry climate of the area, the courtyard offers lush vegetation, collaborating in humidifying the air that enters the home.Save this picture!© Pedro KokProject gallerySee allShow lessME House / Otta Albernaz ArquiteturaSelected ProjectsDesigning Invisible Architecture: Bird Hides by BiotopeArticles Share Houses CopyHouses•Tatuí, Brazil “COPY” 2012 ArchDaily “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/529174/house-in-tatui-felipe-hsu-e-lucas-bittar Clipboard Architects: Felipe Hsu e Lucas Bittar Year Completion year of this architecture project last_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*